Rólunk

A szervezet tevékenységei

Szeged egyetemváros, az ifjúsági korosztály pedig átfedéssel található meg a közoktatásban és a felsőoktatásban, így fontos stratégiai partnernek tekintjük az egyetemet, ahol személyesen az egyetem rektora fogadta szervezetünk képviselőjét és fontos és támogatandó célnak nevezte, hogy a város, a városi ifjúság, az SZTE és a civilek közösen gondolkodjanak, és közös célokat kitűzve együtt érjék el azokat. 

Az alapító okirat szellemében a szervezet az elmúlt években a következő közhasznú tevékenységeket és az alábbi feladatokat végezte el:

2011-2012. közvetítő szereplőként, lobbi tevékenységet folytatott alapítványunk titkára a Magyar Honvédség és az SZTE között, amivel az egész magyar felsőoktatásra kiható lehetőség nyílt meg a honvédség előtt a felsőoktatási szereplők irányába, az egyetemek és a fiatalokat befogadó fesztiválok piacára lépett be a magyar honvédség toborzó tevékenységgel

2012. tavasz: tanácsadást végeztünk nem formális ifjúsági szervezeteknek, valamint a magyar honvédség szegedi toborzó irodájának a SZIN-en való megjelenéshez nyújtottunk segítséget. Egy airsoft sporttevékenységgel foglalkozó informális ifjúsági csoport (Black Raven Airsoft Team) megjelenéséhez biztosítottunk szervezeti hátteret számos országos és helyi rendezvényen: EFOTT, SZIN, MÁV Vasutas Szakszervezet Sport és Családi Nap, Legrand Sport és Családi nap, SZTE Egyetemi Sport és Egészségnap.

2012. május: alapítványunk titkára részt vett a Nemzeti Ifjúsági Tanács megalakulását előkészítő roadshow szegedi állomásának munkájában

2012.11.30-12.01. alapítványunk titkára részt vett a Nemzeti Ifjúsági Tanács megalakulásában 

2013-2014:

  • alapítványunk titkára a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségi tagja
  • szegedi egyetemisták és a RIFEK által szervezett adománygyűjtés
  • Szegedi Tudományegyetem Kari napjain való megjelenés
  • Szegedi Ifjúsági Napokon partnerszervezetekkel való megjelenés, együttműködés

2015:

  • Szegedi Ifjúsági Napokon partnerszervezettel való megjelenés, együttműködés, fiatalok tájékoztatása.

Kutatás:

  • A Magyar Honvédség Toborzó és Érdekvédelmi Iroda Szegeddel az önkéntes műveleti tartalékos toborzás kampányának kidolgozása.
  • Ifjúságkutatás középiskolások között

Közhasznú partnerség: Partyponty, SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat